Swingen tijdens het Nederlands Saxofoon Festival

In 2014 organiseerde Fontys Hogeschool voor de Kunsten het eerste Nederlands Saxofoon Festival ter ere van de 200e verjaardag van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon. Van 6 tot en met 15 januari vindt de tweede editie van het festival plaats. Acht dagen lang draait alles om de saxofoon: van masterclasses tot lezingen over het instrument en uiteraard diverse concerten op verschillende locaties. Een swingend begin van het nieuwe jaar!

 

Het Nederlands Saxofoon Festival kenmerkt zich met name door de combinatie van leren over muziek en luisteren naar muziek. Zo worden er tijdens het festival verschillende lezingen en masterclasses gegeven door gerenommeerde saxofonisten en ensembles van over de hele wereld. Ook hoofdvakdocenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten komen aan het woord.

De absolute hoogtepunten van het festival? Dat zijn uiteraard de concerten. Zo geeft het Raschèr Saxophone Quartet bij philharmonie zuidnederland op zaterdag 8 januari een concert en sluit RIOT het Nederlands Saxofoon Festival af met een slotconcert op 15 januari in Paradox. De complete line-up vindt u op de website van het Nederlands Saxofoon Festival.

Leuk feitje: de meeste concerten zijn gratis toegankelijk. Dus: extra leuk om een bezoekje te brengen aan het festival wanneer u kennis wilt maken met de saxofoon. Wilt u meeswingen tijdens het Nederlands Saxofoon festival van 6 tot en met 15 januari? Kom heerlijk bij ons overnachten en geniet van een onbezorgd verblijf. Wij zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Zien we u dan?

Beste gasten,

Vanaf 1 maart 2024 gaan wij volledig cashless! Vanaf die datum accepteren wij uitsluitend pinbetalingen. Dit draagt bij aan een snellere en veiligere service. Bedankt voor uw begrip en wij kijken uit naar uw verblijf!

—————————————-

Dear guests,

Starting from March 1, 2024, we are going completely cashless! From that date onward, we only accept card payments. This contributes to a faster and more secure service. Thank you for your understanding, and we look forward to your stay!

× Kunnen we u ergens mee helpen?