Veelgestelde vragen

We hebben een aantal veelgestelde vragen voor u verzameld, zodat u snel antwoord kunt vinden.

We staan u graag te woord

Heeft u vragen over het maken van een reservering, praktische zaken rondom uw verblijf of het parkeren van uw auto?
Geen probleem, neem een kijkje in onze FAQ waar u de meest gestelde vragen én antwoorden kunt terugvinden.

Praktische vragen

U kunt een reservering voor een overnachting in ons hotel plaatsen via onze eigen website. Wilt u voor groepen (meer dan acht kamers) een reservering plaatsen? Neem dan contact met ons op via reservations@mercure-tilburg.nl.

Of u uw reservering kosteloos kunt annuleren, is afhankelijk van het type tarief dat u bij het maken van uw reservering heeft vastgelegd. Zie hieronder de verschillende mogelijkheden:

 • Wanneer u een kamer met een refundable rate heeft geboekt, dan zijn er geen annuleringskosten tot 1 dag voor aankomst (23:59 uur). Hierna zal de 1e nacht in rekening worden gebracht.
 • Heeft u een kamer met een non refundable rate geboekt, dan is het niet mogelijk om kosteloos te annuleren en zal bij annulering of wijziging het volledige bedrag in rekening worden gebracht.
 • Kiest u voor een vooruitbetalend tarief, bent u verzekerd van de prijs die op het moment van boeken wordt aangeboden. Het bedrag dient op het moment van boeken betaald te worden en de reservering kan niet kosteloos geannuleerd of gewijzigd worden.
 • Betaling bij aankomst is ook mogelijk, wij vragen u hiervoor wel om uw creditcard ter garantie af te geven. Zo bent u verzekerd van uw hotelkamer, ook wanneer u later op de avond arriveert.

Mercure Hotel Tilburg Centrum ligt in het centrum van Tilburg. Neem vanuit Eindhoven op de A58 afslag 10 richting Tilburg-Centrum Oost. Wanneer u Tilburg binnenrijdt, volgt u de borden richting centrum. U bereikt het hotel vervolgens via de Spoorlaan en de Heuvelring.

Komt u vanuit Breda, neem dan op de A58 afslag 11 richting Tilburg-Centrum-West. Wanneer u Tilburg binnenrijdt, volgt u de borden richting centrum. U bereikt het hotel vervolgens via de Spoorlaan en de Heuvelring.

Gebruikt u navigatie? Navigeer dan naar Heuvelpoort 353.

Wij vinden het erg belangrijk dat wij bijdragen aan een gezond milieu. Als u met het openbaar vervoer naar ons hotel reist draagt u daar ook een steentje aan bij. De CO2 uitstoot per persoon ligt bij gebruik van het openbaar vervoer lager dan bij het gebruik van een auto.Bussen en treinen belasten tenslotte ons milieu veel minder dan auto’s. Ze vervoeren veel mensen tegelijk, gaan lang mee en stoten veel minder CO2 uit. Sinds 2017 is reizen met de trein in Nederland CO2-neutraal. Alle elektrische treinen rijden 100% op windstroom. En veel bussen gaan al vooruit zonder schadelijke stoffen achter te laten.

Het is zeer gemakkelijk om ons hotel te bereiken met het openbaar vervoer. Ons hotel is dichtbij het Centraal Station Tilburg gelegen op slechts 14 minuten loopafstand.

Ook vanaf Tilburg Centraal Station gaat een bus die stopt op de Heuvelring. U bent dan 2 minuten verwijderd van ons hotel. U kunt hiervoor Arriva bus 7 of 1 pakken.

Voor actuele informatie over het openbaar vervoer adviseren wij u om de website van 9292 te raadplegen. Waar u ook vandaag komt u kunt het hotel altijd bereiken.

Heeft u een OV en bent u ook van plan om tijdens uw verblijf door Tilburg te fietsen. Huur dan een OV fiets om naar ons hotel te komen. Deze kunt u ook nog tegenover ons hotel stallen. Daar zit onder de grond fietsenstalling Heuvel die 24/7 bewaakt is. Kijk op de website: OV-fiets huurlocaties | NS of er nog OV fietsen te huur zijn.

Dit zijn de gratis mogelijkheden dicht bij het Mercure Hotel Tilburg Centrum:

 1. Sint Josephstraat: De Sint Josephstraat is een hele lange straat met verschillende mogelijkheden om te parkeren en in het weekend is dat nog helemaal gratis ook. Doordeweeks moet er wel betaald worden om er te staan maar ook dan kost het slechts € 1,00 per uur tot 15:00. De Sint Josephstraat is ongeveer +- 5 minuten lopen naar het hotel.
 1. Tilburg Universiteit P&R: Bij P+R parkeerterreinen op het station van Tilburg Universiteit kunt u gratis parkeren en vanaf hier het openbaar vervoer naar de stad nemen. 4 keer in het uur gaat er een trein vanaf perron 2 of 3 richting Tilburg Centraal. Vanaf het station is het nog +- 10 minuten lopen naar het hotel. U kunt gemakkelijk op de 9292 of NS app kijken wanneer het OV vertrekt vanaf de locatie.
 1. Bij Station Tilburg Reeshof heeft u zowel aan de noord en zuidzijde een P&R parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren. Hierna kunt u de trein naar Tilburg Centraal nemen. Vanaf spoor 2 zal er ieder uur twee treinen gaan. U kunt gemakkelijk op de 9292 of NS app kijken wanneer het OV vertrekt van de locatie.

Dit zijn ook nog een fijne websites waar je precies op kunt zien waar parkeergelegenheden zijn en hoe duur daar het parkeren is: https://www.anwb.nl/verkeer/routeplanner?displayType=map & https://www.prettigparkeren.nl/kaart/#!Tilburg//Maandag/12:30/

Bij Mercure Hotel Tilburg Centrum bieden wij standaard kamers en privilegekamers aan en daarnaast hebben wij ook een aantal familiekamers én één suite ter beschikking.

Wij bieden standaardkamers aan met één tweepersoonsbed of met twee losse éénpersoonsbedden.

Mocht u met uw gezin overnachten, kunt u kiezen voor een familiekamer (triple room). Deze kamer beschikt over een tweepersoonsbed en een sofa welke omgebouwd kan worden tot een slaapbank voor de kinderen. Hier kunt u overnachten met twee volwassen en twee kinderen.

Daarnaast kunt u overnachten in een van onze privilegekamers. Deze beschikken over een kingsize tweepersoonsbed, gevulde minibar met 5 frisdranken, badjas en badslippers.

Tot slot beschikt Mercure Hotel Tilburg Centrum over één suite. Deze suite bevindt zich op de hoogte etage en heeft een aparte woon- en slaapkamer. Daarnaast heeft deze suite een douche én een bad. Hier kunt u optimaal tot rust komen.

Bekijk informatie over de beschikbaarheid van onze kamers op onze website. Mocht u vragen hebben, kunt u contact met ons opnemen.

De prijzen van onze hotelkamers fluctueren en zijn verschillend per dag. Bekijk voor de actuele prijzen onze website. De actuele prijzen zijn exclusief CityTax.

Bij Mercure Hotel Tilburg Centrum kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner. Onze bar is dagelijks geopend van 07:00 uur tot 23:00. Bekijk onze menukaart hier.

Bij ons hotel staat jouw welzijn centraal. Wij bieden toegang tot de medische diensten van AXA om te helpen bij niet-dringende medische situaties. Neem contact op met onze receptie voor meer informatie.

* Gratis toegankelijk voor Platinum, Diamond en Limitless gasten; tegen betaling beschikbaar voor alle andere gasten.

Maak je verblijf nog handiger met Freshcabs! Boek eenvoudig online op www.013.taxi of bel naar +31 (0) 13 208 4444, en binnen 15 minuten staat de taxi voor je klaar.

Groepsreserveringen

Wilt u een reservering maken vanaf 8 kamers tot maximaal 50 kamers?

Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar reservations@mercure-tilburg.nl waarin u uw wensen beschrijft en onze collega’s zullen voor u de beschikbaarheid bekijken en u een passende offerte toesturen.

Mocht u onverhoopt uw groepsreservering in zijn geheel of gedeeltelijk moeten annuleren, dan kunt u hieronder terugvinden welke annuleringsvoorwaarden er op uw groep van toepassing zijn. Hierbij maken wij een onderscheid tussen reserveringen tot 40 kamers en reserveringen vanaf 40 kamers:

Reserveringen tot 40 kamers:

 • Bij annulering tot 4 weken voor de ingangsdatum is er de mogelijkheid om de kamers kosteloos te annuleren
 • Bij annulering tot 21 dagen voor de ingangsdatum zijn wij genoodzaakt 25% van de reserveringswaarde in rekening te brengen
 • Bij annulering tot 14 dagen voor de ingangsdatum zijn wij genoodzaakt 50% van de reserveringswaarde in rekening te brengen
 • Bij annulering tot 7 dagen voor de ingangsdatum zijn wij genoodzaakt 75% van de reserveringswaarde in rekening te brengen
 • Bij annulering binnen 7 dagen voor de ingangsdatum zijn wij genoodzaakt 100% van de reserveringswaarde in rekening te brengen, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

Reserveringen vanaf 40 kamers:

 • Bij annulering tot 8 weken voor de ingangsdatum is de klant in de mogelijkheid om de reservering kosteloos te annuleren.  
 • Bij annulering tot 6 weken voor de ingangsdatum zijn wij genoodzaakt 25% van de reserveringswaarde in rekening te brengen
 • Bij annulering tot 4 weken voor de ingangsdatum zijn wij genoodzaakt 50% van de reserveringswaarde in rekening te brengen
 • Bij annulering tot 14 dagen voor de ingangsdatum zijn wij genoodzaakt 75% van de reserveringswaarde in rekening te brengen 
 • Bij annulering tot 7 dagen voor de ingangsdatum zijn wij genoodzaakt 90% van de reserveringswaarde in rekening te brengen, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. 
 • Bij annulering binnen 7 dagen voor de ingangsdatum zijn wij genoodzaakt 100% van de reserveringswaarde in rekening te brengen, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen

Mercure Hotel Tilburg Centrum ligt in het centrum van Tilburg. Neem vanuit Eindhoven op de A58 afslag 10 richting Tilburg-Centrum Oost. Wanneer u Tilburg binnenrijdt, volgt u de borden richting centrum. U bereikt het hotel vervolgens via de Spoorlaan en de Heuvelring.

Komt u vanuit Breda, neem dan op de A58 afslag 11 richting Tilburg-Centrum-West. Wanneer u Tilburg binnenrijdt, volgt u de borden richting centrum. U bereikt het hotel vervolgens via de Spoorlaan en de Heuvelring.

Gebruikt u navigatie? Navigeer dan naar Heuvelpoort 353.

Parkeren

U kunt parkeren bij Parkeergarage Heuvelpoort, gelegen aan de achterzijde van Mercure Hotel Tilburg Centrum. Navigeer naar: Heuvelpoort 353 in Tilburg om de parkeergarage te bereiken. Houd de website van Parkeergarage Heuvelpoort in de gaten voor de actuele omleidingen.

Parkeergarage Heuvelpoort beschikt over een aantal invalideparkeerplaatsen (welke direct bij de deur en lift te vinden zijn), twee liften én een invalidelift welke speciaal geschikt is voor de rolstoel.

TIP! Wanneer u parkeert op de 9e verdieping heeft u direct toegang tot het hotel. U kunt bij de deur op de bel drukken en een van onze collega’s zal voor u de deur openen.

Voor de actuele tarieven verwijzen wij u graag naar de website van Parkeergarage Heuvelpoort.

U kunt op verschillende manieren betalen bij Parkeergarage Heuvelpoort. Bij de betaalautomaten is het mogelijk om met cash, contactloos of met een betaalkaart of creditcard te betalen. Tevens is het mogelijk om bij de uitritten contactloos te betalen.

Mocht u een kwitantie willen verkrijgen, dan dient u bij de betaalautomaten te betalen. Voor een kwitantie kunt u bij de betaalautomaten drukken op de knop ‘kwitantie’; deze zal dan geprint worden.

Het is mogelijk om uw elektrische auto op te laden in Parkeergarage Heuvelpoort. De parkeergarage beschikt over 22 parkeerplaatsen met een elektrische laadpaal en bevinden zich op de 8e en 9e verdieping.

Tegenover ons hotel vindt u de bewaakte fietsenstalling ‘de Heuvel’. Hier kunt u uw fiets veilig, overdekt en gratis stallen. Bekijk deze website voor meer informatie en de openingstijden.

Fietsen huren

U kunt een fiets huren voor €10 per fiets. Per fiets wordt er een borg gevraagd van €30 Deze borg wordt geretourneerd wanneer de fietsen zonder schade worden teruggebracht.

In- en uitchecken

U kunt vanaf 15.00 uur inchecken. Wenst u eerder in te checken (vanaf 11:00 uur), is dit afhankelijk van onze beschikbaarheid op uw aankomstdatum. De kosten hiervoor bedragen €35.00. Wij kunnen geen garantie geven voor een check-in vóór 15.00 uur.

Mocht u eerder willen inchecken maar is dat helaas niet mogelijk? U kunt uw bagage in bewaring afgeven bij onze Welcomers. Dit is kosteloos en op eigen risico. Zij zullen uw bagage opbergen in het bagagehok. Door middel van uw ticket kunt u later uw bagage ophalen.

Uitchecken is mogelijk tot 12.00 uur. Wilt u nog langer gebruikmaken van de hotelkamer? Indien de kamer beschikbaar is, kunt u gebruik maken van een late check-out. Voor een extra bedrag van €20,- kunt u tot 14:00 uur gebruik maken van de kamer. Voor €50,- heeft u de kamer tot 18:00 uur tot beschikking. Vraag onze Welcomers naar de mogelijkheden.

Mijn hotelkamer

We hebben een aantal hotelkamers waar u heerlijk ontspannen kunt genieten van een bad. Echter kunnen wij geen garantie bieden op een hotelkamer inclusief bad. U kunt dit altijd bij uw boeking als opmerking vermelden. Indien mogelijk zullen wij hier rekening mee houden.

Niet alle kamers hebben ramen die allen open kunnen. Indien u voorkeur heeft dat de ramen geopend kunnen worden, kunt u dit aanvragen bij uw reservering. Indien beschikbaar zullen wij hier rekening mee houden. Wij kunnen geen garantie bieden op een hotelkamer met ramen die geopend kunnen worden.

Wij beschikken over een aantal kamers met balkon. Indien een kamer met balkon uw voorkeur heeft, kunt u dit aangeven bij uw reservering. Wij kunnen geen garantie bieden op een hotelkamer met balkon, maar wij proberen hier zo veel mogelijk rekening mee te houden.

Het is mogelijk om een babybedje op uw hotelkamer te plaatsen. Dit is geheel kosteloos en kan op aanvraag op de kamer geplaatst worden.

Op uw kamer is een minibar aanwezig. Bij een standaardkamer is de minibar leeg bij aankomst en heeft u de mogelijkheid om deze zelf te vullen. Op de begane grond van het hotel kunt u bij onze brandstore uw favoriete (fris)dranken kopen.

Bij een privilegekamer wordt de minibar dagelijks gevuld met vijf gratis frisdrankjes. U kunt deze ook zelf aanvullen met producten uit onze brandstore welke zich op de begane grond bevindt.

In ons hotel

Onze receptie is 24 uur bemand. Zo staat er altijd iemand klaar om u te helpen. Mocht u de receptie vanuit uw hotelkamer willen bereiken, kunt u nummer 9 met de aanwezige telefoon bellen.

Komt u op een later tijdstip terug in het hotel en is de vooringang gesloten? U kunt dan gemakkelijk met uw kamersleutel de vooringang openen. Mocht dit niet lukken, dan kunt u aanbellen bij de vooringang. De nachtportier zal dan de deur voor u openen zodat u het hotel kunt betreden.

Wij hebben opgeleide Welcomers die u met plezier alle leuke plekken en activiteiten in Tilburg kunnen vertellen. Vraag onze Welcomers voor meer informatie of neem een kijkje op Discover Tilburg. Daar vindt u alle hotspots van Tilburg.

In het hotel zijn twee soorten wifi aanwezig. Als eerste kunt u gebruik maken van ons gratis wifi-netwerk. Dit is een openbaar netwerk met de naam ‘Mercure Hotel Tilburg’. Daarnaast hebben we een snellere, premium wifi. Hier rekenen we een bedrag van €9,95 per 24 uur voor. Mocht u hier gebruik van willen maken, kunt u dit aanvragen bij onze Welcomers.

Helaas zijn huisdieren, met uitzondering van hulphonden, niet toegestaan bij in ons hotel.

Tijdens het inchecken dient u zich te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs volgens de Nederlandse wetgeving.

Vanaf achttien jaar en ouder heeft uw kind geen ouderlijke toestemming nodig om bij ons te overnachten. Wanneer uw kind jonger dan achttien jaar is ontvangen wij graag een schriftelijke verklaring van de ouders/voogd inclusief handtekening. Daarnaast is het van belang dat wij een foto van een geldig legitimatiebewijs ontvangen waarbij enkel de naam en foto zichtbaar zijn.

Bij Mercure Hotel Tilburg Centrum zijn alle kamers rookvrij. Roken is bij ons dan ook niet toegestaan. Indien toch in de kamer gerookt wordt, zullen hieraan consequenties verbonden zijn en een boete van €150 voor worden opgelegd.

Naast Hotel Mercure Tilburg Centrum bevindt zich Basic-Fit. Wanneer u een standaardkamer heeft geboekt kunt u voor €5,95 gebruik maken van de Basic-Fit. Wanneer u gebruik maakt van een privilegekamer is toegang tot de Basic-Fit gratis.

U kunt uw bagage in bewaring afgeven bij onze Front Office. Dit is kosteloos en op eigen risico. Zij zullen uw bagage opbergen in het bagagehok. Door middel van uw ticket kunt u later uw bagage ophalen.

Ons hotel beschikt over een prachtig zwembad met een infraroodsauna, exclusief beschikbaar voor onze gasten. De openingstijden zijn van maandag tot vrijdag van 7.00 uur ’s ochtends tot 12.00 uur ’s middags en vervolgens van 17.00 uur ’s avonds tot 22.00 uur. In het weekend zijn we geopend van 7.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds. We hopen dat je van deze ontspannende faciliteiten zult genieten tijdens je verblijf bij ons!

Eten en drinken

U kunt van maandag tot en met vrijdag van 6:30 uur tot 10:00 uur komen genieten van ons uitgebreide ontbijtbuffet. Op zaterdag en zondag bent u iets later welkom, namelijk van 07:00 uur tot 11:00 uur.

Heeft u geen ontbijt bijgeboekt, maar wilt u toch genieten van ons uitgebreide ontbijtbuffet? Dan is het mogelijk om bij aankomst het ontbijt extra bij te boeken. De kosten bedragen €24,50 per persoon.

Het is mogelijk om in het hotel roomservice te bestellen. We rekenen hiervoor een extra bedrag van €3,50. Neem voor alle mogelijkheden en informatie contact op met onze Welcomers.

Het is altijd mogelijk om rekening te houden met uw allergieën en/of dieetwensen. Wij bieden voldoende vegetarische, vegan en glutenvrije opties. Bespreek uw wensen met een van onze medewerkers, zij helpen u graag verder.

Betaalmogelijkheden

Vanaf 1 maart 2024 accepteren wij alleen pinbetalingen. Contante betalingen zijn niet langer mogelijk. Bedankt voor uw begrip.

Het is bij ons mogelijk om met de volgende creditcards te betalen: VISA, V PAY, Mastercard, AMEX en MAESTRO. Pin is uiteraard ook mogelijk.

Het is mogelijk om gesplitst te betalen. U kunt uw wensen aangeven bij een van onze Welcomers. Zij kunnen de rekening voor u verdelen.

Mercure Hotel Tilburg Centrum

CONTACTGEGEVENS
Mercure Hotel Tilburg Centrum
Heuvel 37
5038 CP Tilburg
Tel +31135354675
info@mercure-tilburg.nl
www.mercure-tilburg.nl
BEDRIJFSGEGEVENS
IBAN: NL58 RABO 0341 4980 84
BIC : RABONL2U
BTW-nr.: NL8128.53.660.B.01
KvK: 18072526

Diensten in het hotel

en in de buurt

 • Online inchecken
 • Parkeren *
 • Rookvrij hotel
 • Duits, Engels en Nederlands gesproken
 • LAAT UITCHECKEN TOT 14:00 OF 18:00 UUR *
 • Cashless

  Hier plaats je de inhoud

 • Wifi/internettoegang
 • Toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit
 • Airconditioning
 • Receptie 24 uur per dag geopend
 • Batterijlader elektrische auto *

* = tegen betaling

Hulp bij reserveringen – Hulp nodig?

Beste gasten,

Vanaf 1 maart 2024 gaan wij volledig cashless! Vanaf die datum accepteren wij uitsluitend pinbetalingen. Dit draagt bij aan een snellere en veiligere service. Bedankt voor uw begrip en wij kijken uit naar uw verblijf!

—————————————-

Dear guests,

Starting from March 1, 2024, we are going completely cashless! From that date onward, we only accept card payments. This contributes to a faster and more secure service. Thank you for your understanding, and we look forward to your stay!

× Kunnen we u ergens mee helpen?