coronamaatregelen
Wij nemen het coronavirus uiterst serieus. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben wij een aantal maatregelen getroffen. Op die manier houden we het voor iedereen veilig en leuk om op pad te gaan.
Wij nemen het coronavirus uiterst serieus. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben wij een aantal maatregelen getroffen. Op die manier houden we het voor iedereen veilig en leuk om op pad te gaan.
Onze restaurants zijn weer geopend!
Onze restaurants zijn nu weer open! Er zitten echter wel een paar voorwaarden aan vast. Zo mogen wij maximaal 30 gasten ontvangen in onze restaurants en kunnen wij alleen mensen ontvangen met een vooraf gemaakte reservering. Voordat we onze gasten ontvangen hebben wij een checkmoment: dit houdt in dat wij u zullen vragen of u klachten hebt zoals; hoesten, neusverkoudheid, koorts (vanaf 38 graden) of benauwdheidsklachten.
Hoe houden wij ons aan de richtlijnen?
In onze anderhalvemetersamenleving is het, uiteraard, van groot belang dat ook wij anderhalve meter tussen de gasten onderling en onze medewerkers kunnen garanderen. Alle werkprotocollen zijn herzien, maar ook is er gedacht aan de inrichting van de restaurants en het hotel om volledig te voldoen aan alle nodige voorzorgsmaatregelen, waardoor gasten en medewerkers op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen blijven. Deze nieuwe situatie vraagt om vereiste aanpassingen en herziene procedures in het hotel en de restaurants, maar ook om de flexibiliteit van de medewerkers om op andere wijze te werk te gaan. Op deze manier wordt de veiligheid en gezondheid van zowel medewerkers als gasten maximaal gewaarborgd.
Hiervoor hebben wij de volgende hoofdmaatregelen getroffen:
Hygiënelabel
Mercure Hotel Tilburg Centrum is een franchise hotel van de internationale hotelketen Accor Hotels. Om de terugkeer van de horeca te ondersteunen, sloeg Accor Hotels de handen ineen met Bureau Veritas, wereldleider op het gebied van testen, inspectie en certificering. Samen ontwikkelden zij een label dat bewijst dat de juiste veiligheidsnormen en reinigingsprotocollen zijn bereikt, waardoor bedrijven weer kunnen openen.
Concreet zal de output van deze inspanning een operationele gids zijn die ter beschikking wordt gesteld aan alle belanghebbenden in de horeca, waardoor ze de gezondheids- en veiligheidsaanbevelingen van autoriteiten (WHO, Ministerie van Volksgezondheid, enz.) streng kunnen toepassen, zowel in ruimtes voor gasten als achteraan kantoor- en horecaruimtes. U als gast kan, voordat u een verblijf boekt, op een speciale Bureau Veritas website controleren of het hotel of restaurant gecertificeerd is door Bureau Veritas, en er dus voldoende rekening is gehouden met de maatregelen.
Lees hier meer over het hygiënelabel.
Welke maatregelen treffen wij verder?
We voeren maatregelen in die erop gericht zijn om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Deze maatregelen communiceren wij zowel naar onze medewerkers als onze gasten. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.
Dit zijn onze maatregelen:
1. Was uw handen regelmatig – minimaal elke 30 minuten bij contact met voedsel en gasten en minimaal elke 3 uur bij kantoorfuncties – spreek elkaar hier ook op aan;
2. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
3. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze ook direct weg na gebruik;
4. Weet waarom we geen mondkapje dragen (zie punt A).
Verder:
“In Nederland adviseren we alleen mondkapjes voor medisch personeel. Mensen die werken met (mogelijk) besmette mensen gebruiken professionele mondkapjes. Deze mondkapjes helpen alleen, als je ze op de juiste manier gebruikt; ze moeten heel goed sluiten over neus en mond, en je moet ze regelmatig wisselen. De simpele (papieren) mondkapjes die veel mensen in bijvoorbeeld China gebruiken, beschermen de drager niet tegen het virus. Je moet de maskers heel nauwkeurig gebruiken en ze regelmatig verwisselen. Dat is in het dagelijks gebruik bijna niet mogelijk”, aldus het RIVM.
Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel en/of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Deze druppeltjes blijven niet in de lucht zweven maar dalen snel neer. Hoe zieker iemand is, hoe meer virus hij/zij kan verspreiden. Er is nog geen bewijs dat het virus langere tijd in de lucht kan blijven hangen en zich zo kan verspreiden.
Dit coronavirus is hoogstwaarschijnlijk van een exotisch dier in China naar de mens verspreid. Op markten worden veel verschillende diersoorten levend bij elkaar gebracht. De omstandigheden op deze markten maakt het makkelijker dat virussen van één diersoort naar een ander dier kunnen overspringen, en ook van dier naar mens kunnen overgaan. Door mens-op-mens-besmetting heeft het virus zich vervolgens verder verspreid. Of de dieren nog een rol spelen in de overdracht in China is nog in onderzoek, de bron is immers niet gevonden. Wij gaan er vanuit dat er in Nederland geen verspreiding plaats kan vinden van dier op mens, ook niet via het voedsel dat hier gegeten wordt. Coronavirussen hebben een dier of mens nodig om ‘in leven te blijven’ en te groeien. Dat kan niet in voedsel.